Fjärrstyrning av datorn

TEAMVIEWER är ett praktiskt bra program som kan användas för hjälpa någon på distans med datorn eller flytta filer mellan datorer. I proffsutförande ( ganska dyrt) kan man jobba i större grupper.

TEAMVIEWER  är gratis om man inte använder det kommersiellt.

Man kan antingen installera det på datorn eller köra det on line utan att installera det fungerar bra i båda fallen.

Överföringen är krypterad och för att fungera måste programmet vara startat och den andra datorn som skall hjälpa till måste få användarnamn och ett temporärt lösenord för att komma in. Tunnelingtenik användes och det går förbi brandväggen genom prtar som öppnas upp vid kommunikation mellan tbå datorer med denna programvara

Den som hjälper till med din datorn ser sedan uppkopplingen är klar din skärm och manövrerar din mus och har då full kontroll av din dator- du ser själv avd som pågår på din egen skärm.

Säkerhet: Om du litar på den som jobbar med din dator och du  bara är uppkopplad den tid din hjälp jobbar med datorn   ska det vara säkert för obehöritg intrång. När programmet är avstängt går det inte att komma in denna väg.

Här kan du ladda ned programmet och pröva det mot en övningsdator och kanske själv om du har två datorer. finns även en app som man kan nå dator ifrån mobilen men lite omständligt att styra mus och klick på en liten skärm,

Här är en video som visar installations process

Två  viktiga val göres  i videon

1 installera på datorn  ( förinställt val vid installationen) men går också att köra programmet on line.

2 Alternativ med ett nytt  lösenord varje session ( går också att ställa in att den som hjälper dig kommer in  när din dator är igång -lämpligt på två egna datorer då man då slipper nytt lösenord för varje session.

Klicka för fullskärm på videon nere till höger så ser du bättre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s