Datasupport

uppdaterad 180110

 DIGITALAKUTEN -GÖR DET SJÄLV Tips i form av svar på vanligt återkommande datafrågor

LÄR DIG SURFPLATTAN  trots att du tror att du kan allt ..

LÄR DIG WORDPRESS och få tillgång till  egna kommunikationskanaler på internet och som dessutom är bra braintraining.

BEHÖVER DU DIGITAL SUPPORT ?

FJÄRRHJÄLP- hjälp från distans

Du som känner mig får gärna ta kontakt för fjärrhjälp

Är du Anders påg kan du få extra snabb hjälp av Bengt från distans tag bara kontakt.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Den som hjälper dig kopplar ihop sin dator med din över internet och ser din skärm och  och kan ställa in datorn Båda kan styra musen till din dator.Du kan själv göra inställningarna med instruktioner från den som hjälper dig on line som ser din skäm. Kommunikation sker  över telefon och om båda använder mobil med headset går det smidigast.

Microsoft har en möjlighet inbyggd med hjäp från distans men lite svårtillgänglig för novisen- enklare med gratisprogrammet TEAMVIEWER.

Vare sig du vill ha hjälp med dina E-postinställningar, felsökning, utbildning , rensing av datorn eller installation av en ny programvara så är fjärrsupport ett bra alternativ.

Självklart måste du ha förtroende för den som hjälper dig-man släpper inte vem som helst  i sin dator det är självklart.

SÅ HÄR GÖR DU

Ladda ned gratisversionen från teamviewers webplats

Hjälpprogrammet  teamviewerQS.exe  sparas i Hämtade filer  när du laddar ner det (sparar)

tw12

Klicka på TeamViewer.exe  som laddats ned och godkänn att köra programmet som inte installeras utan bara startar och öppnar denna ruta

tw

Du lämnar sen uppgift om Ditt Id  och Lösenord till den som hjälper dig och som har TEAMVIEWER installerat på sin dator

Den som hjälper blir uppkopplad på din dator och ser din skärm i sin dator och kan också styra musen på din dator. Ni pratar med varandra via en telefon och den som hjälper dig visar dig hur du ska göra. Du kan också manövrera musen som vanligt  och arbeta själv och få instruktioner då den som hjälper ser hur du gör.

Den som hjälper Dig har installerat fullversionen av Teamviewer och så här ser det ut hos den som supportar ,som fyller i ditt ID klickar på Anslut  och anger sedan det lösenord som du lämnar över- lösenordet kan bara användas en gång,

team4

När lösenordet är inmatat ser den som hjälper dig din dataskärm i sin skärm och ni kan båda röra på musen . Du kan följa med vad som händer eller utföra ändringar och  instruktioner som om den som supportar sitter vid sidan om dig.

När allt är färdigt  avslutar du programmet genom att klicka  på X i övre högra hörnet ( se  bild quicksupport ovan)

En ny bild dyker då upp – Teamviewer vill att du registrerar dig  – det behövs inte för detta ändamål och du avslutar den rutan med att trycka på x i övre högra hörnet

tw11

Det går inte att komma in i din dator sen du stängt din del av programmet- och startar du upp programmet igen genereras ett nytt lösenord– ditt id är alltid detsamma men lösenordet blir nytt varje gång.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s